ГПУ: Підозрювані у нападі на Гандзюк пішли на угоду зі слідством

17:17, 24.04.2019
ГПУ: Підозрювані у нападі на Гандзюк пішли на угоду зі слідством

Катерина Гандзюк (фото соцмережі)

Прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко заявив, що підозру ймовірним виконавцям вбивства активістки Катерини Гандзюк було змінено, адже вони уклали угоду зі слідством.

 

За словами Лисенка, Генеральна прокуратура змінила підозру після укладення угод щодо визнання винуватості.

 

"4 квітня 2018 року ці п'ятеро підозрюваних звернулися із заявами до процесуального керівника щодо укладення угод про визнання винуватості", - сказав Лисенко Українській правді.

 

За словами речника ГПУ, вони беззастережно визнали свою вину в скоєнні інкримінованих їм злочинів, надали правдиві, послідовні і повні свідчення, в тому числі і викривальні покази щодо своєї участі в злочині, а також участі в ньому інших осіб.

 

Таким чином, згаданим співучасникам злочину були змінені раніше повідомлені підозри на ч.2 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) і на ч.2 ст.121 КК (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

 

Санкція статті про нанесення тяжких ушкоджень передбачає покарання від 7 до 10 років позбавлення волі.

 

Раніше їх підозрювали в умисному вбивстві за частиною 2 статті 115, що передбачало позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

 

24 квітня Слідство.Інфо повідомило, що п'яти ймовірним виконавцям вбивства херсонської активістки Гандзюк змінили підозру з вбивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Як повідомляла УМ, Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.