У Львові через повідомлення про «мінування» аеропорту евакуювали близько 700 людей

19:14, 21.04.2019
У Львові через повідомлення про «мінування» аеропорту евакуювали близько 700 людей

У Львові в неділю надійшли анонімні повідомлення про замінування аеропорту, а також двох торгових центрів і вокзалу.

 

Як повідомляє поліція Львівщини, о 13.20 до поліції надійшло повідомлення про те, що заміновано міжнародний аеропорт "Львів".

 

При цьому було евакуйовано близько 700 пасажирів та працівників аеропорту.

 

"Правоохоронці обстежили приміщення аеропорту та прилеглу територію - вибухонебезпечних предметів не виявлено", - йдеться в повідомленні.

 

Крім того, начальник відділу комунікації поліції Львівській області Світлана Добровольська повідомила "Інтерфакс-Україна", що в поліцію Львова надійшли телефонні повідомлення про замінування двох торгових центрів і вокзалу.

 

"Близько 15.30 надійшло три повідомлення від анонімів про мінування торгових центрів "King Cross Leopolis" і "Форум Львова", а також вокзалу. Оскільки той, хто дзвонив, не конкретизував, про який вокзал ідеться, то в даний час перевіряють головний залізничний вокзал", - сказала вона.

 

Також у Харкові поліція перевіряла повідомлення про замінування аеропорту, готелю та двох торгових центрів.

 

"Інформація про закладення вибухівки у міжнародному аеропорту, бізнес-готелі на проспекті Незалежності, торговельних центрах по вулиці Сумській та Героїв Праці надійшла до поліції 21 квітня близько 13:00", - повідомляє поліція області. 

 

У поліції зазначили, що за адресами виїхали працівники слідчо-оперативних груп та спеціалісти вибухотехнічного управління. Проводиться евакуація громадян.

 

Станом на 15:21 у поліції Харківщини заявили, що інформація щодо мінування аеропорту та одного з торговельних центрів по вул.Героїв Праці не підтвердилась.

 

"Експерти оглянули близько 56 тисяч кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 5600 громадян. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили", - зазначили правоохоронці.

 

Повідомлення про замінування готелю на проспекті Незалежності також не підтвердилося, заявили у поліції.

 

"Експерти оглянули 1200 кв. метрів приміщень та 3 тисячі кв. метрів прилеглої території, евакуювали 56 громадян. Жодних вибухових речовин не виявлено", - йдеться у повідомленні.

 

 

Разом з тим у поліції Харківщини повідомили, що з 14:40 до 15:30 21 квітня до правоохоронців надійшли електронні повідомлення про закладення вибухівки у готелях на проспекті Гагаріна, вулицях Шевченка, Трінклера та Харківських Дивізій.

 

"За адресами виїхали працівники слідчо-оперативних груп та спеціалісти вибухотехнічного управління. Проводиться евакуація громадян, огляд приміщень та прилеглої території. Усі повідомлення зареєстровано у Журналах єдиного обліку заяв і повідомлень територіальних відділів поліції", - зазначили у поліції.