У Зеленського хочуть законодавчо визначити, як називати бойовиків на Донбасі

17:21, 21.04.2019
У Зеленського хочуть законодавчо визначити, як називати бойовиків на Донбасі

(ФОТО ЕЛЬДАРА САРАХМАНА, УП)

Спікер виборчого штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков висловився за визначення на законодавчому рівні термінології щодо бойовиків на Донбасі.

 

Про це він заявив у неділю на брифінгу в штабі Зеленського, повідомляє Інтерфакс.

 

Разумков висловив думку, що "було би правильно, щоб такі дефініції були визначені на законодавчому рівні".

 

"На жаль, коли на сайті чинного глави держави ми бачимо формулювання "повстанці" як мінімум у трьох випадках, то напевно, це має право на існування. Я вважаю інакше, якщо ви дозволите висловити свою думку. Я все ж вважаю, що це бойовики, які воюють за такі звані "ЛНР/ДНР", - сказав представник штабу.

 

Коментуючи слова Зеленського на дебатах 19 квітня, коли він зачитував питання чинному президенту Петру Порошенко від громадян України, Разумков зазначив: "Ми не займаємося цензуруванням ні журналістів, ні наших співгромадян і того, як вони пишуть питання до кандидатів у президенти. Як було написано ("повстанці ДНР і ЛНР" - ІФ), так і було озвучено".

 

Як повідомляла УМ, кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський назвав "повстанцями" окупантів на Донбасі.
 
Цими словами він висловився, коли на дебатах на "Олімпійському" запитав у президента України Петра Порошенка, чи правда, що в "повстанців" на Донбасі є цукерки Roshen.
 
"Чи правда це, - я не стверджую - що цукерки Roshen є в пайках повстанців "ЛНР" і "ДНР"?" - заявив Зеленський, читаючи з аркуша.