Суд Києва не став знімати Володимира Зеленського з виборів

09:21, 21.04.2019
Суд Києва не став знімати Володимира Зеленського з виборів

Шостий апеляційний адміністративний суд у Києві відмовився задовольняти позов від спостерігача за виборами від громадської організації "Українська асоціація акціонерів" Андрія Хілька стосовно скасування реєстрації Володимира Зеленського кандидатом у президенти.
 
Таке рішення суд ухвалив о 1-й годині ночі 21 квітня, передає ТСН.
 
Як зазначається, під час засідання Андрій Хілько повідомляв суду, що вважає безкоштовне роздавання квитків на дебати на НСК "Олімпійському" з боку Зеленського підкупом виборців і що це порушує закон України. 
 
Однак суд відмовився визнати це агітацією, оскільки обидва кандидати не закликали голосувати за себе, а лише повідомили виборцям, як отримати квитки на дебати.
 
"Потрібен не лише факт розповсюдження, а й факт із закликом голосувати за певного кандидата. Вказана особа (Зеленський, ред.) не здійснювала закликів голосувати, а лише повідомила громадян про подію", - додав суддя.
 
Обставини, про які повідомив позивач, можуть бути лише підставою для винесення попередження ЦВК для Зеленського, пояснили судді, пише "Громадське".
 
Також на засіданні був присутній і представник ЦВК, який повідомив, що вимога позивача не може бути задоволена через відсутність конкретних причин згідно із законом для скасування реєстрації кандидата.
 
Як відомо, сьогодні в Україні проходить другий тур виборів. Виборчі дільниці починають роботу о 8.00 і закриваються о 20-й годині.
 
Зауважимо, спостерігач за виборами від громадської організації "Українська асоціація акціонерів" Андрій Хілько раніше також подав позов через зустріч Зеленського з президентом Франції Еммануелем Макроном, яка, на його думку, була незаконною "передвиборною агітацією". Також він вимагав через суд заборонити Зеленському користуватися його сторінкою у соцмережі Facebook.
 
Нагадаємо, напередодні дружину Зеленського внесли в "Миротворець" за перепост пропагандистського російського ресурсу у Фейсбуку, а сам Володимир Зеленський отримав скандал через те, що під час дебатів назвав окупантів Донбасу "повстанцями".