Лукашенко: Хто наважиться знищити Білорусь – будуть прокляті

13:00, 19.04.2019
Лукашенко: Хто наважиться знищити Білорусь – будуть прокляті

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країну неможливо зруйнувати, тому що в ній вже живе покоління незалежних білорусів, які дадуть потужну відповідь ворогові.

 

Про це він сказав під час щорічного послання до білоруського народу і парламенту, передає білоруський "Інтерфакс".

 

"Багато зараз балаканини, ось Білорусь кудись включать, поділять та інше. Неможливо це сьогодні зробити, тому що вони (покоління громадян - ІФ) вже народилися у вільній і незалежній Білорусі", - наголосив 

 

"Той, хто сьогодні наважиться знищити Білорусь - президент, уряд чи ще хто - вони будуть прокляті нашим білоруським народом", - сказав Лукашенко.

 

"А хто посміє зробити це силою - вони отримають потужну відповідь від нашого народу, перш за все від тих, хто народився в суверенній і незалежній Білорусі", - додав він.

 

Лукашенко також заявив, що республіка не піде ні на які компроміси в питанні суверенітету: "У питаннях суверенітету і безпеки в нашій зовнішній і внутрішній політиці не було і не буде місця компромісам. Неодноразово пережитий досвід поділу білоруського народу і перекроювання кордонів змушує нас високо цінувати сьогоднішню єдність і територіальну цілісність".

 

Як повідомляла УМ, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен впевнений, що в планах Росії приєднати Білорусь і впритул наблизитися до кордонів Західної Європи.