Український фільм «Додому» Нарімана Алієва увійшов до конкурсної програми Каннського кінофестивалю

15:46, 18.04.2019
Український фільм «Додому» Нарімана Алієва увійшов до конкурсної програми Каннського кінофестивалю

(Фото: Facebook / Nariman Alirv)

Фільм "Додому" кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшов до конкурсної програми Особливий погляд Каннського кінофестивалю 2019 року.

 

Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

 

"Це велика честь — представити свою дебютну роботу на Каннському фестивалі. Про це мріє кожен кінематографіст, і я не був винятком. Ми довго й наполегливо йшли до того, щоб цей фільм відбувся. Я вдячний всій команді, яка працювала над проектом", — зазначив Наріман Алієв.

 

"Додому" — це перший повнометражний фільм Алієва. Картина розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ Після анексії Криму. Стрічка починається загибеллю старшого сина Назіма, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому і поховати старшого, в Криму, згідно з мусульманськими традиціями. У центрі сюжету — конфлікт поколінь і їхнє розуміння слова «дім». Усе це відбувається на тлі сучасних українських реалій.

 

Головні ролі у фільмі виконали Ахтем Сеітаблаєв (батько) і Ремзі Білялов (син). Продюсером стрічки став Володимир Яценко, який також був продюсером фільму "Дике поле" за романом Сергія Жадана.

 

 

 

 

Особливий погляд — це друга за значущістю премія Каннського кінофестивалю після основної конкурсної програми. У 2018 році до цієї програми увійшов фільм «Донбас» українського режисера Сергія Лозниці, який отримав Приз за найкращу режисуру.

 

Каннський кінофестиваль пройде у Франції з 14 до 25 травня.