Підривникам автівки розвідника в Києві допоміг податківець

17:19, 16.04.2019
Підривникам автівки розвідника в Києві допоміг податківець

Власник автівки, за даними ЗМІ, - офіцер розвідки Кирило Буданов (фото: Нацполіція)

Інформацію про пересування автомобіля співробітника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова диверсантам передав співробітник податкової міліції.
 
Про це йдеться в матеріалах суду, передають "Українські Новини".
 
Зазначено, що з 4 квітня Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури розслідує підрив автомобіля співробітника ГУР Міноборони (за даними ЗМІ, ним є майор спецпризначення Кирило Буданов).
 
Встановлено, що о 3:17 4 квітня диверсант, перебуваючи на автомобільній парковці супермаркету на вул. Академіка Вільямса, з невстановлених мотивів, здійснив спробу встановлення саморобного вибухового пристрою на днищі (із зовнішнього боку кузова під сидінням водія) автомобіля Chevrolet Evanda, яким користувався розвідник.
 
У момент встановлення сталася самовільна детонація саморобного вибухового пристрою.
 
Диверсант від поранень помер у лікарні.
 
Відповідно до листа Департаменту контррозвідки СБУ, встановлено жінку, яка оформила нотаріально завірене запрошення для загиблого диверсанта - громадянина Киргизії Олексія Ломако.
 
Також встановлено інших підозрюваних у пособництві злочину.
 
"Згідно з листом 5-го управління Департаменту контррозвідки СБ України від 04.04.2019 № 2/5/2-12/5 нт встановлено, що інформацію про пересування автомобіля потерпілого через БД (базу даних) "Безпечне місто" отримував співробітник податкової поліції м. Києва..., який на прохання свого кума ...надав пароль і віддалений доступ до комп'ютера, на якому було встановлено ключ від "Безпечного міста", - йдеться в матеріалах суду.
 
У ході проведення обшуку у фігуранта справи правоохоронцями виявлено та вилучено майже 1,5 мільйона гривень, 24,3 тисячі доларів, 4,8 тисячі євро та 9,7 тисячі туркменських манат.
 
Усі вилучені кошти арештовано за клопотанням військової прокуратури.
 
Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва, на вулиці Вільямса, 4 квітня вибухнув автомобіль Chevrolet Evanda, унаслідок чого чоловік отримав важкі поранення і пізніше помер у лікарні. Згодом стало відомо, що автомобіль належав співробітнику військової розвідки, а чоловік, що постраждав від вибуху, насправді намагався закласти бомбу, але підірвав сам себе.