Арсен Аваков закликав кандидатів і суспільство припинити розпалювати ненависть

10:26, 15.04.2019
Арсен Аваков закликав кандидатів і суспільство припинити розпалювати ненависть

Арсен Аваков закликав суспільство заспокоїтися і "подумати про головне" (фото: "Ліга")

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до кандидатів у президенти України, закликавши їх не розпалювати ненависті до опонентів.
 
Про це він написав у Facebook.
 
"Агресивність суспільно-політичного протистояння у країні сягнула абсолютно неприпустимого рівня. Усі настільки захопилися баталією, що, схоже, уже забули, заради чого введено сам механізм виборчого суперництва. Адже все просто: вибори - це суспільний договір про регулярну коректну демократичну процедуру, що забезпечує визначення думки більшості, яка домінує", - зазначив Арсен Аваков.
 
Глава МВС поскаржився, що в інформаційній сфері українське суспільство розділилося на два непримиренні табори, а політики "рвуть своїми закликами країну на частини, не замислюючись про наслідки, отруюючи гнівом величезні групи українського суспільства".
 
"У бік відсовують мудрість, порядність і доброту - на порядок денний виходить ненависть!" - підкреслив Аваков.
 
На думку глави МВС, жодне керівне крісло у країні не варте того, щоб "розмінювати його на атмосферу взаємної ненависті", яка відкидає суспільство назад.
 
"Політична конкуренція вийшла за межу здорового глузду, питання про вибір чергового - я підкреслюю - чергового президента підмінюють боротьбою "абсолютного зла" з "абсолютним добром". Це дуже погана, небезпечна і руйнівна підміна понять", - попередив він. 
 

Аваков додав, що "демонізація супротивника, боротьба на приниження, знищення і нинішній рівень поляризації суспільства абсолютно неприпустимі".
 
"Пора дуже чітко відчути цю небезпечну межу й зупинитися!", - зазначив глава МВС і закликав суспільство заспокоїтися і "подумати про головне".
 
"Час зживати в собі свідомість підданих пана, для яких його смерть або зміна - це крах держави. Хочу нагадати, що президент - це не Бог-отець, не цар, не генеральний секретар ЦК КПРС і не батько сімейства. Президент - топ-менеджер, найнятий суспільством для виконання певної роботи в межах своїх функціональних обов'язків. І дуже багато з того, що кандидати в запалі виборчої гарячки обіцяють виборцям, є поза їхніми повноваженнями!" - нагадав глава МВС.
 
Глава МВС підкреслив, що жоден президент чи політик в Україні не має достатньої сили, щоб похитнути підвалини країни.
 
"І не потрібно несамовитих істерій - у нас досить внутрішньої сили до поступального збалансованого творення. Треба просто не забувати про це, коли нас намагаються загальмувати, втягуючи в чергову спіраль ненависті. Жоден із кандидатів не Бог і не демон. Кандидати просто люди, які потребують мудрої поради і підтримки свого народу", - підсумував він.
 
Зауважимо, раніше МВС закликало штаби обох кандидатів у президенти "не розхитувати ситуацію".