Велоспільнота виступила проти заборони перевезення велосипедів у швидкісних поїздах

10:21, 14.04.2019
Велоспільнота виступила проти заборони перевезення велосипедів у швидкісних поїздах

Велосипедна спільнота України обурена рішенням Міністерства інфраструктури України про заборону перевезення велосипедів у швидкісних поїздах.

 

Відповідну заяву оприлюднило об'єднання велосипедистів України U-Cycle у Фейсбук. 

 

Там  вважають, що заборона знижує велотуристичний потенціал України та ігнорує європейський досвід розвитку міжміського сполучення.

 

За словами активістів, у Європі немає таких обмежень. "Для велосипедів знайшли місце і в німецьких, і  у фінських, і у польських потягах. Просто за перевезення двоколісних там треба заплатити", - кажуть велосипедисти. 

 

В об'єднанні U-Cycle також заявляють, що  міністерство повністю проігнорувало результати громадського обговорення змін до Правил, а це – 950 голосів "проти" прийняття нових правил та 262 пропозиції щодо збереження можливості перевезення велосипедів через облаштування передбачених для цього місць.

 

Активісти кажуть, щодо кожної з пропозицій дали однакові відповіді – "Пропозиція опрацьована, але не врахована".

 

Велоспільнота пропонує прийняти компромісне рішення і дозволити перевезення велосипедів за такими ж правилами, як і великогабаритний вантаж.

 

 

 

В українських потягах "Інтерсіті" та "Інтерсіті плюс" заборонили перевозити велосипеди через нові правила від "Укрзалізниці" щодо перевезення багажу.

 

Як пояснюють залізничники, у швидкісних потягах немає спеціально облаштованих місць для велосипедів. А зробити такі місця важко, тому що для цього потрібно змінити всю конструкцію вагона.