Морпіх Володимир Лисаківський помер від отриманих ран після бою під Гранітним

12:27, 13.04.2019
Морпіх Володимир Лисаківський помер від отриманих ран після бою під Гранітним

(фото з сайту Новинарня)

Від важкого поранення, отриманого на Маріупольському напрямку 11 квітня, помер морський піхотинець 35 обрмп, старший матрос Володимир Лисаківський.

 

Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі представник “Книги пам’яті полеглих за Україну” Святослав Смук.

 

“…1991 р.н., уродженець Кривоозерського району на Миколаївщині. Помер учора, 12 квітня, в госпіталі, від важкого поранення, отриманого напередодні під час обстрілу позицій ЗСУ поблизу села Гранітне під Маріуполем”, – написав Смук.

 

У профілі Володимира в ФБ зазначено, що він був кулеметником. У збройних силах – із 2015 року.

 

Раніше, у 2008-2012 роках, навчався на юриста-правознавця у Національному університеті державної податкової служби України.

 

“У районі проведення операції Об’єднаних сил, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України, загинув наш побратим старший матрос Володимир Лисаківський. Сміливим морським піхотинцем, щирим патріотом і гарним товаришем Володимир увійшов у флотську сім’ю і навіки залишиться таким у нашій пам’яті”, – зазначено в дописі на сторінці ВМС ЗСУ.

 

                          фото з сайту "Новинарня"

 

Старший матрос Лисаківський був одним із шести морпіхів, якій отримали поранення в бою під Гранітним у четвер, 11 квітня – їх накрили ПТУРами (ПТКР). Про це на брифінгу в прес-центрі ООС розповів командир 35-ї окремої бригади морської піхоти Микола Палас.

 

“…Окупанти також відкрили вогонь з іншого флангу, що біля селища Гранітне. Там бойовики також намагалися підійти впритул до позицій українських військових. Зав’язався бій, в якому окупанти випустили протитанкову керовану ракету, яка влучила в опорник. Під час обстрілу шестеро українських військових отримали поранення.


Противник у боях зазнав більших втрат. За даними розвідки, у бригаді противника четверо загиблих і до шести поранених”, – розповідав полковник Палас.

 

Командування і весь особовий склад Військово-Морських Сил Збройних Сил України глибоко сумують та висловлюють щирі співчуття рідним і близьким полеглого Володимира Лисаківського.