Джуліан Ассанж заарештований поліцією Лондона

13:47, 11.04.2019
Джуліан Ассанж заарештований поліцією Лондона

Америка оголосила Ассанжа ворогом держави нарівні з "Аль-Каїдою" і "Талібаном (фото з відкритих джерел)

Правоохоронці в Британії затримали засновника сервісу WikiLeaks Джуліана Ассанжа одразу після того, як Еквадор після 7 років скасував рішення про надання йому політичного притулку.
 
Про це повідомляє поліція Лондона.
 
"Джуліан Ассанж, 47 років, сьогодні, у четвер 11 квітня, був заарештований співробітниками поліцейської служби (MPS) у посольстві Еквадору за ордером, виданим Вестмінстерським магістратним судом 29 червня 2012 року за відмову здатися у суді", - йдеться у повідомленні.
 
За даними самого сервісу WikiLeaks, співробітники посольства самі впустили поліцейських до будівлі, де вони і затримали Ассанжа.
 
Нагадаємо, Джуліан Ассанж перебувавав  у посольстві Еквадору від 2012 року. Перед цим суд Британії ухвалив рішення про його екстрадицію до Швеції, де Ассанжа звинувачують у злочинах сексуального характеру. 
 
Швеція згодом зняла звинувачення з Джуліана Ассанжа, проте в Британії його все ще вважають винним у порушенні умов умовно-дострокового звільнення.
 
Засновник WikiLeaks вважає, що справа проти нього сфабрикована і побоюється, що його екстрадують до США, де йому загрожує довічне ув'язнення за публікацію в WikiLeaks секретних документів американського уряду.
 
Раніше Америка оголосила Ассанжа ворогом держави нарівні з "Аль-Каїдою" і "Талібаном".