Українському політв'язню Дудці загрожує гіпертонічний криз

17:06, 10.04.2019
Українському політв'язню Дудці загрожує гіпертонічний криз

Засуджений в окупованому Криму у справі "українських диверсантів" до 14 років позбавлення волі Володимир Дудка перебуває на межі гіпертонічного кризу.

 

Про це у середу, 10 квітня, розповів син ув'язненого Ілля Дудка, який відвідав батька в СІЗО Сімферополя, повідомляє Тиждень.

 

"Передав йому тонометр. Таблетки від тиску батько приймає, але він все одно стрибає. Буває дуже високий, практично гіпертонічний криз. Вже пройшло чимало часу, як його поставили на особливий облік, але лікар батька навіть не відвідав", - розповів Ілля Дудка.

 

За його словами, Володимир Дудка сприйняв вирок спокійно, адже "іншого і не чекав", але він "сподівається, що не буде стільки сидіти, що обміняють раніше".

 

"Каже: якщо судді бачили, що за однією статтею сфальсифікували докази, то повинні були зрозуміти, що і за іншими теж. Про те, що дали такі великі терміни, думає, що, можливо, це якась помста або показове покарання", - розповів Ілля.

 

Він додав, що фігуранти справи "українських диверсантів" Володимир Дудка та Олексій Бессарабов мають намір подати апеляцію 12 квітня. Вони готуються до етапування в Москву, де Верховний суд Росії розгляне апеляційні скарги захисту.

 

Як повідомляла УМ, українці з окупованого Севастополя Володимир Дудка та Олексій Бессарабов, яких ФСБ вважає агентами спецслужб України, засуджені до 14 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

10 листопада 2016 року ФСБ Росії повідомила про затримання в Севастополі з так званої групи Штиблікова. Тоді були арештовані троє українців: Олексій Бессарабов, Дмитро Штибліков і Володимир Дудка. ФСБ стверджує, що вони є українськими "розвідниками-диверсантами".
 

 

При цьому в Міноборони України тоді заявили, що будь-хто з колишніх українських військових, які зараз проживають в окупованому Криму, можуть стати "потенційними жертвами російських спецслужб".