На Черкащині від сухої трави трохи не згоріло село Мохнач

15:27, 03.04.2019
На Черкащині від сухої трави трохи не згоріло село Мохнач

Біля черкаського села Мохнач Чорнобаївського району невідомі підпалили суху траву, а сильний поривчастий вітер швидко розніс вогонь на значну площу.


Як повідомляє Костянтин Проценко, речник Черкаського обласного управління ДСНС, із зміною напрямку вітру змінився і напрямок поширення вогню, суцільна вогняна стіна почала швидко наближатися до населеного пункту.

 

Неконтрольоване поширення вогню створило реальну загрозу не лише для житлових будинків Мохнача, а й для розташованого неподалік лісового масиву.


"Враховуючи реальну небезпеку, що склалася поряд із селом, на боротьбу із вогнем терміново помчали рятувальники двох найближчих пожежно-рятувальних частин із Чорнобая та Золотоноші. Ці підрозділи були підсилені потужною технікою аварійно-рятувального загону спецпризначення управління із Черкас, яка здатна перевозити великий запас води, та бойовими розрахунками 2-х місцевих пожежних команд із сіл Велика Бурімка та Мала Бурімка", – розповідає Костянтин Проценко.

 

 

За його словами, допомогу у боротьбі із вогнем надали і лісники, які надіслали розрахунок лісової пожежної частини з Чорнобаївського лісництва.


"Боротьба із вогнем тривала понад 8 годин, маневруючи технікою та наявними силами пожежні раз по разу відбивали атаки вогняної стихії на населений пункт та лісовий масив. Спільним зусиллям пожежних, лісівників та добровольців розвиток пожежі вдалось зупинити. Проте для остаточної ліквідації вогню рятувальникам довелось напружено працювати ще понад годину", – каже Костянтин Проценко.


Вогонь пожежі знищив більше 14 гектарів очерету та лісової підстилки.