Скандальний позов проти Зеленського: нові подробиці

10:13, 03.04.2019
Скандальний позов проти Зеленського: нові подробиці

Художник Артур Орльонов заявив про незаконне використання його картини «Битва під Берестечком» у заставці серіалу «Слуга народу 2» (Кадр з серіалу "Слуга народу")

Печерський райсуд Києва залишив без задоволення заяву головного художника студії Українського батального мистецтва Артура Орльонова про накладення арешту 31 млн грн, які належать ТОВ «Кіностолиця», ТОВ «Студія Квартал 95» і ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».

Художник Орльонов заявив, про порушення його авторських прав виробниками серіалу «Слуга народу 2. Від любові до імпічменту».

Переконує: у заставці до серіалу незаконного використали його картину «Битва під Берестечком». І тепер судиться з цими організаціями через порушення майнових авторських прав.

«Напевно, фото картини взяли в Інтернеті. Однак на моїх сайтах є повідомлення, що зображення картин заборонено використовувати зображення без згоди автора», - пояснив художник в коментарі «Главкому».

Орльонов додав, що, автори серіалу, дізнавшись про позов, відразу видалили з Youtube весь серіал «Слуга народу 2», «два місяці його не було, і ось тільки виклали вже «виправлений» варіант».

Та він всеодно подав до суду, вимагаючи компенсації за порушення авторських прав.

На думку Орльонова, без арешту банківських рахунків, відповідачі матимуть достатньо часу на виведення їх на інші рахунки групи компаній. Й так ухиляться від реального виконання рішення суду і сплати компенсації.

Втім, суд відмовив позивачу, б той "не надав достатньо доказів".

Художник Артур Орльонов. Фото з відкритих джерел

Художник Артур Орльонов. Фото з відкритих джерел 



Наразі судове засідання відкладене у зв’язку з відпусткою судді та відбудеться 8 квітня 2019 року. Справу розглядає голова Печерського районного суду Руслан Козлов.

Нагадаємо, співзасновниками ТОВ «Студія Квартал 95» є комік та шоумен, а нині кандидат у президенти Володимир Зеленський, брати Сергій і Борис Шефіри, Андрій Харламов і Юрій Маховський.

ТОВ «Кіностолиця» заснували Борис Шефір і Андрій Яковлев.

Ідея створення серіалу «Слуга народу» належить Володимиру Зеленському, Сергію і Борису Шефірам, Андрію Яковлеву і Олексію Кирющенко. Стрічка «Слуга Народу 2. Від любові до імпічменту» вийшла у 2017 році.

В Україні прем’єрні дві частини серіалу «Слуги народу» транслював телеканал «1+1».