4-х захоплених в Азові моряків Москва відправила до психіатра

11:21, 02.04.2019
Захоплені в Азові українські моряки Денис Гриценко, Михайло Власюк, Андрій Драч та В'ячеслав Зінченко 26 березня пройшли психіатричну експертизу без адвоката.
 
Про це Денис Гриценко розповів під час слідчих дій 1 квітня, повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook.
 
"Гриценко розповів, що 26 березня його, Михайла Власюка, Андрія Драча та В'ячеслава Зінченка вивозили в інститут Сербського для проведення психіатричної експертизи. Експертиза проходила за відсутності адвокатів", - написав Полозов.
 
1 квітня слідство видало постанову про відмову в задоволенні клопотання про присутність адвоката при проведенні експертизи.
 
"У ході експертизи Денис Гриценко відповів на запитання експертів у рамках ст. 17 III Женевської конвенції, яка регламентує правила поведінки військовополоненого при проведенні допиту. Відповідати на запитання про фактичні обставини Денис Гриценко відмовився", - повідомив Полозов.
 
За словами Полозова, Гриценко був у доброму гуморі.
 
"Почувається бадьоро. Всі передачки отримав у повному обсязі. Буквально напередодні передали листи (за січень)", - зазначив адвокат.
 
Крім того, як повідомив адвокат Сергій Бадамшин, на поправку йде поранений Василь Сорока.
 
"Головна новина на сьогодні: Василь іде на поправку. Набряк руки нарешті спав. Рани зажили, сьогодні (в понеділок, - ред.) після слідчих дій мали зняти шви. Але ще тривалий час доведеться ходити з гіпсом. Тому про відновлення функцій поки говорити передчасно, але дуже на це сподіваємося", - зазначив адвокат.
 
"Настрій традиційно на позитиві. Передає всім привіт. Цензура Лефортово нарешті пропустила довгоочікувані листи від близьких", - додав Бадамшин.