Два фрегати НАТО прибули до порту Одеси (фото)

16:11, 01.04.2019
Два фрегати НАТО прибули до порту Одеси (фото)

FHH333 Toronto (фото: "Думська")

Фрегат королівських ВМС Канади "Торонто" прибув вранці 1 квітня з плановим візитом в порт Одеси. Слідом прибув бойовий фрегат ВМС Іспанії "Санта Марія". 
 
Як повідомляє "Думська", "Торонто" і "Санта Марія" входять до складу постійної групи SNMG2, яка несе чергування з 16 до 19 години.
 
Після відвідин Одеси кораблі візьмуть участь у навчаннях типу PASSEX спільно з кораблями Військово-морських сил України.
 
"Санта-Марія" є першим з шести іспанських фрегатів однойменного типу. Він побудований компанією Bazan на основі дуже вдалих американських фрегатів типу Oliver Hazard Perry, зазначає видання.
 
 
До складу ВМС Іспанії судно прийнято в жовтні 1986 року. Довжина корабля 139, ширина 14,3, углибка 8,6 метрів. Водотоннажність приблизно 4000 тонн.
 
Дві газові турбіни сумарною потужністю 41 тисяч к.с. розганяють його до 30 вузлів. На борту різне артилерійське, торпедне та зенітне озброєння, а також протикорабельні ракети Harpoon. Авіаційне озброєння - вертоліт SH-60 Seahawk.
 
Нагадаємо, 26 березня в Чорному морі завершили тренування типу "PASSEX" тральщик "Капрікорн" ВМС Франції та ракетний катер "Прилуки" ВМС ЗС України, під час яких військові моряки відпрацювали взаємодію у складі загону кораблів та спільні протимінні дії.