«Батьківщина» влаштувала собі приймальні в наметах під ЦВК (фото)

22:29, 31.03.2019
«Батьківщина» влаштувала собі приймальні в наметах під ЦВК (фото)

"Тітушки" кажуть, що прийшли до ЦВК "просто так", проте в мережі з'явилися докази, що їм заплатили (фото: "Укрінформ")

Представники партії "Батьківщина" встановили на площі перед будівлею Центрвиборчкому в Києві два намети, всередині яких знаходяться пластикові столи та стільці. У політсилі стверджують, що там розмістяться "прийомні" їх депутатів.
 
Також на площі з самого ранку перебувають кілька десятків молодих людей спортивної зовнішності, повідомляє "Укрінформ".
 
Як повідомила агентству нардеп від "Батьківщини" Олена Шкрум, в цих наметах будуть розміщуватися приймальні народних депутатів: в одній її, а в іншій - Олексія Рябчина.
 
"Сьогодні Ігор Луценко подав заявку, в тому числі від себе як народного депутата, на мирне зібрання під ЦВК на цій площі і на прийом громадян народними депутатами. До цього вже була подана нашими громадськими організаціями заявка (на мітинг, - ред.). На цей саме день на цій площі", - стверджує вона.
 
 
Парламентарій пригрозила, що в разі виявлення фальсифікацій відразу буде заходити в Центрвиборчком і подавати скарги. Водночас вона заперечила, що "тітушки" мають відношення до "Батьківщини".
 
"Тут є, на жаль, люди, які почали збиратися, але серед яких були бабусі і хлопці, яких ми не знаємо і які нібито зібралися з якихось оголошеннях в Інтернеті за гроші, але їх абсолютна меншість", - сказала народний депутат.
 
У свою чергу кілька молодих людей, учасників акції, запевнили журналістів, що участі в будь-якому мітингу не приймають, а нібито прийшли "просто так" або "просто гуляють" і "зайшли подивитися, що тут відбувається".
 
Тим часом в мережі з'явилися докази, що молоді люди під ЦВК з'явилися не просто так.
 
 
Молоді люди спортивної статури з ГО "Потон" та інших організацій стверджують, що на громадських засадах допомагають поліції, і акція є безстроковою, передає рух "Чесно". За їх словами, ніякої агітації вони не проводять, тільки стежать за безпекою. Деякі з опитаних не могли пояснити, чому вони зібралися на площі під ЦВК.
 
Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", біля будівлі ЦВК наразі зібралося близько 150 чоловік (в основному чоловіки спортивної зовнішності). Вони розділилися на невеликі групи, спілкуються, ніяких дій не роблять.
 
У поліції повідомили, що офіційно заявку на проведення акції в день голосування на виборах у будівлі ЦВК подала одна громадська організація "Потон".
 
Як повідомляла "УМ", Юлія Тимошенко за даними екзит-полів не пройшла у другий тур виборів президента. Володимир Зеленський набирає 30,4% голосів, Петро Порошенко - 17,8%, Юлія Тимошенко - на третьому місці, 14,2%.