Юлія Тимошенко не захотіла одна виступати на дебатах: «Нема кого дебати»

20:51, 29.03.2019
Юлія Тимошенко не захотіла одна виступати на дебатах: «Нема кого дебати»

Юлія Тимошенко заявила, що їй "нема кого дебати" (кадр UA: Перший)

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко приїхала на дебати на телеканалі UA:Перший, але її опонентів - Петра Порошенка і Володимира Зеленського - там не було.
 
"Я прийшла на дебати, хоча дебати нема кого", - цитує її "Українська правда".
 
Вона заявила, що розраховувала поспілкуватися з двома своїми конкурентами по президентських перегонах, але їх немає, і вона зараз піде, адже в неї багато "організаційних питань".
 
"Я була запрошена на дебати. Мені дуже шкода, що два потужних рейтингоносця не знайшли час, а скоріше, хоробрості, сьогодні дебатувати. Я думаю, що один в принципі ні на які дебати не прийде, а другий кандидат в президенти з великим рейтингом, він на велосипеді у нас їздить, я думаю, що він далеко їде і на велосипеді не доїхав", - сказала Тимошенко.
 
 
Ведучі й запрошені журналісти вмовляли її залишитись, спробували поставити гострі питання. Спитали, чому вона збирається проводити референдум без відповідного закону і що вона робила на телеканалі "Інтер" з "комфортними" журналістами.
 
"Я приїхала сюди не для того, щоб ви мене ображали", - відповіла Тимошенко.
 
Ведучі спробували навіть присоромити кандидатку, нагадавши, що Анатолій Гриценко, коли дізнався, що опонентів не буде, все одно залишився в ефірі.
 
"Ми взагалі жінки слабші. Наша сила в нашій слабкості", - віджартувалася Тимошенко.
 
Також їй закинули, що вона тікає, бо злякалася запитань незалежних експертів.
 
"Я нікого і нічого не боюсь у своєму житті", - відрізала лідер "Батьківщини".
 
Врешті-решт вона залишила студію телеканалу, але пообіцяла, що обов'язково прийде на розмову з журналістами в будь-який день між першим і другим туром, якщо її запросять.
 
 
Як пише "Українська правда", "Суспільне" запросило кандидатів на посаду президента Петра Порошенка, Юлію Тимошенко й Володимира Зеленського на ефір політичного ток-шоу "Зворотний відлік", яке мало відбутися в п'ятницю о 18:30.
 
За задумом, глядачі зможуть проголосувати за одного з учасників програми під час прямого ефіру онлайн або телефоном 
 
У команді Зеленського виданню повідомили, що він на ток-шоу не прийде у зв’язку з тим, що два тижні триває гастрольний тур "Вечірнього Кварталу" містами України.
 
"Сьогодні, 29 березня, о 17:00 та 20:00 відбудуться два концерти у місті Бровари. Графік гастрольного туру був запланований ще у 2018 році та оприлюднений на офіційному сайті студії "Квартал 95", - пояснили у прес-службі Зеленського.
 
У команді Юлії Тимошенко "Українській правді" також сказали, що вона не прийде на дебати на "Суспільному".
 
Джерела в оточенні чинного президента сказали виданню, що в графіку Порошенка візиту на "Суспільне" немає, о 21-й годині він має бути в ефірі ТРК "Україна".
 
Юлія Тимошенко має бути в ефірі ICTV в програмі "Інтерв’ю з кандидатом про головне" о 21:00, а потім теж має піти на ТРК "Україна" о 22:30 на програму "Головна тема. Вибір".