Суд скасував заборону на в'їзд до України актору Федору Добронравову

15:01, 27.03.2019
Суд скасував заборону на в'їзд до України актору Федору Добронравову

(m.kino-teatr.ru)

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував заборону на ретрансляцію фільмів за участі громадянина Росії, актора Федора Добронравова.

 

Про це повідомили у прес-службі суду, пише УНІАН.

 

"Розглянувши адміністративну справу за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія студія 1+1" та ТОВ "Кіноквартал", суд задовольнив адміністративний позов про визнання протиправними дій, скасування постанови та наказів", - йдеться в повідомленні. Зокрема, суд визнав протиправними дії Служби безпеки України щодо підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну громадянину РФ Добронравову, а також визнав протиправною та скасував відповідну постанову СБУ.

 

Крім того, суд визнав протиправними дії даного відомства щодо звернення до Мінкульту про внесення Добронравова до "Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", та скасував даний наказ міністерства та наказ Держагентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів. Зазначається, що судом було проаналізовано зміст довідки, яка була підготовлена СБУ і на підставі якої прийняті й інші оскаржувані рішення, та встановлено, що вона була складена з порушенням нормативних вимог та за відсутності належних обґрунтувань.

 

"Тому всі інші рішення, прийняті відповідачами на підставі зазначеної довідки судом, визнано необґрунтованими, а тому визнано протиправними й скасовано відповідну постанову СБУ, наказ Міністерства культури України та наказ Державного агентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів за його участі", - пояснили в суді.

 

 29 листопада 2017 року Державне агентство з питань кіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на всі сезони серіалу "Свати", знятого за участю російського актора Федора Добронравова, внесеного до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

 

22 листопада 2017 року стало відомо, що СБУ прийняла рішення про заборону в'їзду строком на три роки російському акторові Добронравову.