СБУ вручила підозру жінці, що пожертвувала «Батьківщині» 2 мільйони гривень (відео)

14:58, 26.03.2019
СБУ вручила підозру жінці, що пожертвувала «Батьківщині» 2 мільйони гривень (відео)

Партія Тимошенко отримала 2 мільйони гривень від непрацюючої жінки (фото: tymoshenko.ua)

Прокуратура Києва та Служба безпеки повідомили про підозру жінці, яка анонімно внесла на рахунки партії "Батьківщина" понад 2,2 мільйона гривень.
 
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва, не називаючи, про яку саме партію йдеться.
 
За даними джерел "Української правди" у прокуратурі, йдеться саме про "Батьківщину".
 
Слідство стверджує, що жінка внесла кошти на рахунки партії, не вказавши себе як платника і незаконно використавши персональні дані 15 інших громадян.
 

При цьому підозрювана нібито вступила в змову з керівником відділення одного з банків.
 
Та, в свою чергу, використала службове становище та адміністративний вплив на персонал банку і забезпечила незаконне оформлення платежів та підбір осіб, від імені яких були здійснені банківські операції.
 
 
25 березня жінці повідомили про підозру в порушенні порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації.
 
Вирішується питання щодо оголошення підозри керівнику відділення банку.
 
У прес-службі прокуратури Києва УП уточнили, що підозрювана жінка - 1990 року народження, раніше очолювала юридичну компанію, але сьогодні не працює.
 
Нагадаємо, раніше журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" оприлюднили результати свого розслідування "Каса Тимошенко", в якому йшлося про ймовірні маніпуляції із грошовими внесками на користь партії "Батьківщина" - зокрема, були виявлено, що частина громадян, які за офіційним фінансовим звітом начебто перераховували гроші, насправді нічого про це не знали.
 
У зв'язку з цим Печерський райсуд Києва надав СБУ доступ до рахунків "Батьківщини" у "Мегабанку".
 
Нагадаємо також, раніше СБУ викрила "сітку" з підкупу виборців партії "Батьківщина" по всій Україні, а також оприлюднила відео переговорів тих, хто нібито організовував скупку голосів. Схему з втручання у хід виборів президента нібито організував депутат з фракції "Батьківщина" Валерій Дубіль.


За даними ЗМІ, він координував і фінансував цю виборчу піраміду. Відзначається, що в кожній області організація мала свого представника.\

 

Нещодавно в Одеській області знайшли нові докази існування "виборчої піраміди" Юлії Тимошенко.