1+1 вважає позов Петра Порошенка «тиском на свободу слова»

11:51, 26.03.2019
1+1 вважає позов Петра Порошенка «тиском на свободу слова»

У 1+1 незгодні з позовом президента Петра Порошенка (фото: Микола Лазаренко)

На телеканалі олігарха Ігоря Коломойського "1+1" відреагували на те, що президент України Петро Порошенко подав на канал до суду за "систематичну брехню".
 
У поширеній "1+1 медіа" заяві йдеться, що поширені каналом твердження про Петра Порошенка нібито підкріплені доказовою базою та свідками та наголосили на тиску через позов президента проти телеканалу.
 
 
"В останній тиждень першого раунду президентських виборів така гучна заява більше схожа на елемент передвиборчої промо-кампанії, ніж на реальне спростування в суді начебто неправдивої інформації, озвученої в ефірі 1+1", - йдеться в заяві.
 
На думку медіагрупи, заява голови фракції БПП у Верховній Раді Артура Герасимова про Позов Порошенка "не має конкретики та фактажу, із безґрунтовними звинуваченнями на адресу 1+1".
 
А її розповсюдження "свідчить про тиск на незалежні засоби масової інформації і свободу слова", переконані на телеканалі Ігоря Коломойського.
 
Також в "1+1" наголосили, що телеканал намагався отримати коментар в Адміністрації президента "щодо наведених фактів, втім відповідь на численні звернення не була надана" і додали, що досі очікують відповіді на свої питання.
 
Як відомо, телеканал 1+1 активно підтримує на виборах президента коміка Володимира Зеленського, якого пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським. Натомість напередодні виборів канал рясніє критикою чинного президента України Петра Порошенка.
 
Так, зокрема 23 березня в програмі "Українські сенсації-2019" на каналі "1+1" заявили про те, що президент Петро Порошенко нібито організовував численні корупційні схеми, а також звинуватили його у вбивстві свого брата Михайла.
 
Врешті-решт Петро Порошенко подав до суду на 1+1заявивши, що фейки в ефірі одного з найбільших телеканалів, який належить олігарху, є спробою підірвати імідж України в світі.