В «1+1» прокоментували трансляцію передач із Зеленським у «день тиші»

08:57, 25.03.2019
В «1+1» прокоментували трансляцію передач із Зеленським у «день тиші»

(Кадр із серіалу "Слуга народу")

Група «1+1 медіа» відреагувала на критику у ЗМІ щодо трансляції на телеканалі передач з участю кандидата у президенти України Володимира Зеленського у «день тиші», 30 березня.

«Медіагрупа вважає, що не порушує законодавство, показуючи пана Зеленського – актора, так само, як і канали групи «1+1 медіа» або інші канали можуть транслювати події з участю президента під час виконання обов’язків голови держави, наприклад, міжнародних зустрічей», – зазначили в заяві медіагрупи.

В оприлюдненій заяві додали, що Програмна сітка телеканалу «1+1» не адаптується під промоцію жодних політичних сил і не зазнає кардинальних змін вже кілька років. А «Студія Квартал 95» є довгостроковим партнером телеканалу, з яким було укладено договір на кілька років.

«Крім того, серед тих передач, які стоять у програмі на 30 березня, «Розсміши коміка» та «Чистоньюз» – без участі кандидата у президенти, а випуск «Вечірнього Кварталу» є цього дня архівним, і Володимир Зеленський там виступає актором, а не кандидатом», - вважають в «1+1 медіа».

Цій заяві передувало критика у ЗМІ. Так, «Українська правда» звертає увагу, що у «день тиші», 31 березня, на телеканалі «1+1» майже всю другу половину дня транслюватимуть програми з участю кандидата в президенти, коміка Володимира Зеленського, й цитує твіт журналістки Христини Бердинських.

 

Як повідомляла УМ, у суботу, 30 березня, у так званий "день тиші" перед виборами президента 31 березня, на телеканалі "1+1" майже всю другу половину дня транслюватимуться програми за участю кандидата в президенти, коміка Володимира Зеленського.