Британський політолог Тарас Кузьо презентував книгу про війну з Росією

13:10, 22.03.2019
Британський політолог Тарас Кузьо презентував книгу про війну з Росією

(фото rivnenews)

Британський політолог Тарас Кузьо презентував українське та російське видання своєї книги "Війна Путіна проти України: революція, націоналізм і криміналітет".

 

Книга є результатом трирічних досліджень політолога.

 

Інформацію для майбутньої книги автор почав збирати ще в 2013 році. В 2015 об’їхав південно-східну Україну та був у зоні АТО. Зазвичай їздив з журналістами та волонтерами. Багато спілкувався із солдатами та офіцерами, які воюють.

 

Ця книга є ґрунтовним дослідженням причин та витоків російської агресії проти незалежної України, історії формування специфічного імперського ставлення російських еліт до України та українців, російсько-українських відносин після розпаду СРСР, а також російської гібридної війни проти України. 

 

Книга видана видавництвом "Дух і літера", українською та російською мовами.

 

Видання складається із двох частин. Перша подає загальний контекст того, як Росія сприймала Україну – в часи Російської імперії і СРСР, демонструючи, що нинішня політика Путіна є фактично продовженням цієї лінії, а також через заглиблення в історію пояснює регіональну специфіку Донбасу і південного сходу України загалом. Друга частина присвячена поточним подіям, включно з воєнними злочинами і порушеннями прав людини.

 

За висновками Тараса Кузьо, для розуміння суті цієї війни і того, як може розвиватися ситуація далі, важливо розуміти специфіку сприйняття України Росією, зокрема – неготовність сприйняти і прийняти її як незалежну державу. Крім того, багато російських лідерів переконані, що зараз вони воюють не з Україною, а із Заходом, тоді як українські лідери є не більш ніж його маріонетками. На його думку, російська агресія проти України триватиме доти, доки не трансформується це пост-імперське ставлення.