Прокурори просять для політв'язня Гриба 6 років ув'язнення, українцю викликали швидку

11:48, 21.03.2019
Прокурори просять для політв'язня Гриба 6 років ув'язнення, українцю викликали швидку

(Громадське)

На судових дебатах у справі політв’язня Павла Гриба прокурори просять для українця 6 років ув’язнення. Термін ув’язнення пропонують відраховувати з 25 серпня 2017 року.

 

Сьогодні у російському Ростові-на-Дону розпочалися дебати у справі українського політв'язня Павла Гриба.

 

У коментарі Громадському сам Павло розповів, що почувається кепсько. Каже, що належної медичної допомоги йому не надають. 

 

"З часів минулого засідання коли я захворів ніхто нічого не зробив, мене відвозять сюди и кажуть що я здоровий. Я прошу вас перенести засідання. Я не повинен тут сидіти і страждати з хворобами", — сказав Гриб.

 

Він каже, що не здатний брати участь у дебатах. Він скаржиться на нудоту та болі.

 

"Сьогодні зранку вивели в окрему кімнату. Там нічого немає, закрили просто. Це робиться для того, щоб подивитись мої папери. Є для того спеціальні люди. Це мене навмисно вивели, подивились. Та у мене там нічого такого немає. Заяви, звернення, останнє слово", — додав він.

 

Політв'язень також зауважив, що він вважає свою справу виключно політичною.

 

"Я думаю, що це політика. І думаю, що коли цю справу тільки починали, ніхто не думав, що так вийде", — сказав Гриб. 

 

Йому викликали швидку допомогу.

 

Як повідомляла УМ, 24 серпня 2017 року Павла Гриба викрали співробітники ФСБ Росії на території Білорусі, в Гомелі, куди 19-річного хлопця заманила завербована спецслужбами Тетяна Єршова.

 

 
Громадянина України безпідставно звинуватили у підготовці теракту на території однієї зі шкіл Сочі. Лише через два місяці правозахисникам удалося встановити місцеперебування бранця: камера СІЗО міста Краснодар.
 
 
На той момент інвалід дитинства Іван Гриб готувався до серйозної операції, яку так i не зробили. 7 листопада 2018-го Північно-Кавказький окружний військовий суд укотре продовжив термін утримання Гриба під вартою на шiсть місяців.