У прокат виходить документальна стрічка про Революцію Гідності «Перша сотня» (відео)

12:51, 21.03.2019
У прокат виходить документальна стрічка про Революцію Гідності «Перша сотня» (відео)

(скріншот з фільму)

В Український прокат виходить документальний фільм "Перша сотня", володар Призу глядацьких симпатій Міжнародного кінофестивалю DocudaysUA-2018.

 

Це історія про Першу сотню Майдану, яка після перемоги над внутрішнім ворогом в центрі столиці, рушила на захист нашої держави від окупанта.

 

"Ми вийшли на Майдан з бажанням уважно розглянути в деталях як людина перший раз усвідомлює себе відповідальною за свою Державу. Ми стали свідками перших кроків суспільства, яке усвідомлює себе цивільним. Ми зберегли для нащадків документальні живі образи героїв, що змінили історію. Щоб у перебігу подій, на непростому шляху до незалежної і успішної України, не загубилися початкові мотиви, які спонукали дуже різних людей стати єдиним народом", - розповів режисер, оператор, автор сценарію Ярослав Пілунський.

 

В.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук закликала переглянути цю стрічку. 

 

"Чому переглянути важливо? Це реальна історія героїв, які творять сучасну Україну. Звичайні люди, які могли б бути вашими чи моїми сусідами, раптово та кардинально змінюють своє рутинне життя, коли ворог приходить на поріг їхньої держави", - зазначила Супрун.

 

"Вибір був у кожного і вони зробили свій. Ця стрічка — цінна можливість побачити, як окремі люди вперше усвідомлюють себе громадянами. Беруть відповідальність за країну у власні руки. Стають прикладом та поштовхом для цілої нації", - наголосила вона.

 

За її словами, це може бути некомфортно, але важливо, щоб ще раз усвідомити масштаби подій, в яких ми живемо сьогодні. За фоном цивільного життя іноді навіть війна починає здаватися чимось нереальним. Такі стрічки — пігулка від рожевих окулярів. Періодично її слід приймати кожному. Особливо в такі часи, як зараз.