Токаєв очолив Казахстан і запропонував перейменувати столицю

10:01, 20.03.2019
Токаєв очолив Казахстан і запропонував перейменувати столицю

(NUR.KZ)

Спікер верхньої палати парламенту Казахстану, Сенату, Касим-Жомарт Токаєв склав присягу виконувача обов’язків президента країни 20 березня.

 

Про це повідомляє Радіо Свобода. 

 

Він буде перебувати на цій посаді решту президентського терміну Нурсултана Назарбаєва, який 19 березня оголосив про відставку. Це передбачає конституція країни.

 

Чергові вибори президента в Казахстані мають відбутися 2020 року.

 

Крім того, Касим-Жомарт Токаєв запропонував перейменувати столицю країни Астану на честь першого президента Нурсултана Назарбаєва. 

 

"Наша столиця має носити ім'я першого президента Республіки Казахстан і називатися Нурсултан. Хотів би доповнити, що така пропозиція вже висловлювалася парламентаріями в декларації, ухваленій 23 листопада 2016 року з нагоди 25-річчя незалежності Республіки Казахстан", – зазначив Токаєв після вступу на посаду.

 

Токаєв також запропонував спорудити монумент на честь 78-річного Назарбаєва, назвати всі центральні в містах Казахстану ім'ям першого президента.

 

Як повідомляла УМ, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв склав із себе повноваження глави держави.
 
 
Про це він оголосив 19 березня в спеціальному зверненні до нації, яке транслювалося на республіканських телеканалах.
 
 
"Я прийняв рішення припинити свої повноваження в якості президента", - сказав він.
 
Виконувати обов'язки президента країни до виборів буде спікер сенату Касим-Жомарт Токаєв. Назарбаєв також заявив, що очолить Раду безпеки країни.