Президент Порошенко обіцяє захистити армію України від розкрадачів

18:29, 13.03.2019
Президент Порошенко обіцяє захистити армію України від розкрадачів

Президент наголосив, що його завдання як Верховного головнокомандувача - "поки армія тримає фронт, захистити її в тилу" (фото: прес-служба президента України)

Президент Петро Порошенко заявив, що своїм завданням як Верховного головнокомандувача вважає захист армії від політиків, які її руйнують.
 
Про це він сказав під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Чернігівської області, інформує пре-служба президента України.
 
"Саме напередодні виборів армію і суспільство щільно обстрілюють негативом", - наголосив Порошенко.
 
Він також додав, що не поспішатиме відкидати як недостовірні чи політично мотивовані всі матеріали журналістів: "На те й потрібна свобода слова, щоб влада і суспільство дізнавалися про проблеми".
 
Президент висловив сподівання, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України належно оцінить факти розкрадання та підриву обороноздатності і назве прізвища причетних.
 
"Ніяка брехня не допоможе політиканам, які мають понести відповідальність за руйнування армії. І ніяких тут термінів давності немає. Бо з 2014 року ми дуже велику ціну заплатили за це. Ніхто не уникне відповідальності ані  політичної, ані кримінальної", - сказав глава держави.
 
Порошенко додав, що його завдання як Верховного головнокомандувача - "поки армія тримає фронт, захистити її в тилу". 
 
"Прикрити від політиканів, які паплюжать результати роботи усього оборонно-промислового комплексу. А ще важливо огородити армію і оборонний комплекс від спроб різних ділків та їхніх партнерів на державних посадах розкрадати кошти військового бюджету", - сказав Петро Порошенко.
 
Він підкреслив, що для цього "особливо потрібна нульова толерантність до корупції".
 
"Ані посади, ані знайомства - ніщо не може прикривати  тих, хто незаконно збагачується коштом армії. Ви, політикани, які розікрали армію, понесете відповідальність. Ми вам це не пробачимо", - сказав президент та нагадав, що він особистим коштом підтримав українське військо на суму в майже 1,5 мільярда гривень. 
 
"Власних, з яких сплачені податки. З них левова частина - на укріплення обороноздатності", - додав він.
 
Президент підкреслив, що для посилення обороноздатності країни здійснюється цілий комплекс заходів. 
 
"Але найкращі рішення залишаються на папері, якщо їх не втілюють люди, яким це під силу", - уточнив Глава держави. При цьому він повідомив про своє рішення про призначення заступником Секретаря РНБО полковника Сил спеціальних операцій Сергія Кривоноса - "людини, яка не один раз засвідчила свою мужність і силу духу".
 
Порошенко також застеріг кандидатів на посаду президента від брехні та спекуляцій на тему армії. 
 
"П’ять років треба було демонструвати свою любов до України, а не зараз бігати по телевізійним шоу тим, хто втекли з армії і зараз пропонуються на якісь посади", - сказав президент.