Вбивство Шеремета не розкрили, бо Порошенко не прагне правосуддя – CPJ

13:20, 12.03.2019
Вбивство Шеремета не розкрили, бо Порошенко не прагне правосуддя – CPJ

(Колаж www.belnovosti.by)

Вбивство журналіста, одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета досі не розкрите, бо президент не прагне правосуддя, або є сили, які його стримують від дій у цій справі.

Таку думку в інтерв’ю "Громадському" висловив керівник Комітету захисту журналістів (CPJ) Джоел Саймон.

Він нагадав, президент Петро Порошенко пообіцяв прозвітувати про результати розслідування ще у 2017 році. Однак, так і не відзвітував.

"Чи то президент не прагне правосуддя, чи то існують якісь сили в Україні, які його стримують від дій у цій справі", - сказав Саймон.

За його словами, те, що слідство триває вже більш як 2,5 роки, вкрай засмучує. Бо дає чіткий меседж для тих, хто вбиває журналістів в Україні, що їм усе може зійти з рук, і що влада не спроможна розслідувати такі злочини і притягнути відповідальних до правосуддя.

Разом з тим Саймон запевнив, що CPJ не полишатиме цю справу.

"Ми не зупинимося. Немає різниці, скільки часу на це піде, але ми будемо порушувати це питання за кожної нагоди. Я сподіваюся, що всім людям, причетним до цього злочину, або ж які покривають його, це просто так не минеться. І одного дня (можливо, це станеться нескоро), вони постануть перед правосуддям", - сказав Саймон.

Також, додав: не втрачає віри, що заслужене покаранння понесуть і замовники вбивства засновника "Української правди" Георгія Гонгадзе.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.