Суд відкрив справу щодо звільнення Арсена Авакова

14:31, 11.03.2019
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо не подання до Верховної Ради подання про звільнення очільника МВС.
 
Про це повідомляє прес-служба Окружного суду.
 
Зазначається, що суд розглядитиме адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.
 
В окружному адмінсуді пояснили, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.
 
"Згідно з Кодексом адміністративного судочинства України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження", - йдеться у повідомленні.
 
Згідно з даними реєстру, 5 березня позов до суду подала Олена Халагєра.
 
Людина з таким іменем є співвласником (50%) адвокатського об'єднання "Айлекс".
 
У суді зазначили, що позивач просить суд визнати протиправними дії Авакова, а саме порушення положень ст. 7 Закону України "Про Кабінет міністрів України", що стосуються вимог до членів Уряду.
 
Водночас, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність прем'єр-міністра щодо нездійснення контролю за діяльністю очільника МВС, не подання до ВРУ подання про звільнення міністра Авакова, а також просить суд зобов’язати очільника Кабміну внести до парламенту відповідне подання.