"Народ голодує, але будує ракети":Жванецький поскаржився на життя в Росії

17:17, 07.03.2019
"Народ голодує, але будує ракети":Жванецький поскаржився на життя в Росії

(фото Наталія Жванецька)

Народний артист України, відомий сатирик Михайло Жванецький, якому нещодавно вручили орден "За заслуги перед Вітчизною", поскаржився, що жити в Росії "стало гірше, але ще терпимо".

 

Про це він розповів в інтерв'ю одному з російських ЗМІ, повідомляє УНІАН.

 

За його словами, суспільство Росії "з радістю буде голодувати, але буде будувати ракети".

 

"Все дорожчає. Завжди тішиш себе: "Стало гірше, але ще терпимо". Але я інтуїтивно відчуваю наростання чогось недоброго. Бачу, як рахують гроші в кишенях... Був час, коли ти не знав, скільки у тебе в гаманці. А зараз повинен знати", - сказав сатирик.

 

Він розкритикував російський уряд, який спрямовує всі свої зусилля на нарощування військової потужності, не піклуючись при цьому про народ.

 

"При цьому наше суспільство з радістю буде голодувати, але будувати ракети. Або авіаносець. У нас є "Адмірал Кузнєцов", але у нього, як ти знаєш, є великий недолік: коли він рушив, то відзначав свій маршрут чорним димом. Боляче говорити, та всі газети писали: наші космонавти бачили цей дим з космосу... А того, щоб бути ситими, і запускати ракети, чомусь ніхто в уряді ще не запропонував", - зазначив він.

 

Як повідомляла УМ, Народний артист України Михайло Жванецький отримав орден "За внесок у розвиток культури" від президента Російської Федерації Володимира Путіна.