Андрій Коболєв не збирається йти з посади глави «Нафтогазу»

19:28, 06.03.2019
Андрій Коболєв не збирається йти з посади глави «Нафтогазу»

На думку Коболєва, оголошення конкурсу на посаду голови НАК суперечить законодавству України (фото: "Новое время")

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, з яким уряд не продовжив контракт, заявив, що оголошення конкурсу на посаду голови НАК нібито суперечить законодавству України.
 
Про це він сказав під час прес-конференції у середу, передає "Економічна правда".
 
"Комусь це може подобатися, комусь ні, але результат реформи, яка проводилася в держкомпаніях, свідчить про те, що призначати, звільняти, міняти зарплату, виписувати премії - це повноваження виключно Наглядової Ради. І це можна перевірити у відповідних законах", - сказав Коболєв.
 
Він також заявив, що його думку нібито "поділяє міжнародна спільнота, і ті міжнародні організації, які були спонсорами реформи корпоративного управління, які допомагали проводити цю реформу".
 
Андрій Коболєв також заявив, що не збирається звільнятися з посади. Відповідаючи на питання, чи буде він брати участь у конкурсі на главу правління, він сказав, що наразі очікує на позицію юристів.
 
"Мені ця посада потрібна для виконання мети, про яку я сьогодні говорив", - підкреслив Андрій Коболєв.
 
Зазначимо, під час прес-конференції Андрій Коболєв говорив, що ставить на меті розірвання контракту з Газпромом, наведення прозорості на ринку газу, зокрема усунення "посередників" на цьому ринку, і зокрема про те, яким чином забезпечити транзит природного газу після 2019 року територією України.
 
Як повідомляла "УМ", Кабінет міністрів України не продовжив контракт з головою правління Нафтогазу Андрієм Коболєвим та оголосив новий конкурс на цю посаду, хоча раніше наглядова рада НАК "Нафтогаз України" ухвалила рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим і встановити його місячний оклад в розмірі 2,08 млн гривень.