Андрій Рогоза отримав підозру в несплаті податків з постачань до «Укроборонпрому»

18:47, 06.03.2019
Андрій Рогоза отримав підозру в несплаті податків з постачань до «Укроборонпрому»

Зліва направо: Андрій Рогоза, Віталій Жуков та Ігор Гладковський (кадр відео)

Керівник ТОВ "Оптимумспецдеталь", яке фігурує в розслідуванні про корупцію в Укроборонпромі, Андрій Рогоза отримав від Генеральної прокуратури підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 мільйона гривень при постачанні деталей для державного концерну.
 
Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.
 
"Справа ГПУ про кримінальну діяльність "Оптимумспецдеталь" під час поставки товарів оборонпрому вийшла на фінал. Після отримання остаточного акту податкової перевірки керівнику фірми було оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 мільйона гривень", - заявив він.
 

За словами Луценка, після експертизи листування Андрія Рогози можливими стануть і підозри іншим фігурантам провадження.
 
Також генпрокурор зазначив, що "у цій же справі Рогозі і двом його спільникам - працівникам СБУ ще в 2018-му було пред'явлено звинувачення у шахрайстві, яке зараз по суті розглядається в Печерському суді".
 
Він зауважив, що оцінка дій посадових осіб, директорів держпідприємств і пов'язаних з ними осіб за іншими, корупційним, статей є винятковою підслідністю НАБУ, яке веде відповідну справу з 2016 року.
 
Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".