Допомога військовим від волонтерів і компаній актуальна тут і сьогодні

17:56, 06.03.2019
Допомога військовим від волонтерів і компаній актуальна тут і сьогодні

Розвідники наголошують - для спеціалістів, що регулярно працюють з текстовими документами, фотографіями та картами, плоттер - річ першої необхідності

Як компанії самостійно долучаються до допомоги Збройним силам та чому це потрібно робити максимально оперативно.
 
Потреба у волонтерській допомозі для Збройних Сил України хоча і зменшилась порівняно з 2014-м, але не зникла зовсім. До благодійників військові звертаються тоді, коли їм потрібно певне обладнання ТУТ і ЗАРАЗ, і часу на бюрократичні процедури просто немає.
 
Саме така ситуація трапилася в Регіональному розвідувальному центрі "Північ", що в Чернігові. Тутешнім спеціалістам терміново знадобився плоттер. Київська компанія Moneyveo разом з волонтерами з "Армії-СОС" вирішили допомогти. Всього тиждень - і девайс прибув до центру. 
 
Віталій Сардак, командир регіонального розвідувального центру "Північ":
 
"До цього часу треба було відпрацьовувати в ручному режимі - так, як це було колись давно. Клеїть карти, брать олівці, маркери, вручну відпрацьовувати. Це, по-перше, багато часу, а по-друге, може викликати певні неточності. За допомогою цього плоттеру це все автоматизуєтья, прискорюється виконання завдань, точність і якість документів".
 
У компанії Moneyveo зазначають, що це далеко не перший випадок, коли військові підрозділи звертаються до них за допомогою. Найбільша потреба наразі саме в різноманітній електроніці. Комусь потрібен плоттер, комусь - радіообладнання.
 
Андрій Ігнатов, начальник служби безпеки компанії Moneyveo:
 
"Таке буває і загалом відбувається регулярно. Скажу, що ми відповідаємо завжди позитивно, вирішуються ці питання, тому що ми розуміємо, наскільки складний період переживає зараз наша держава і всі структури, які боронять нашу державність".
 
Розвідники наголошують - для спеціалістів, що регулярно працюють з текстовими документами, фотографіями та картами, плоттер - річ першої необхідності. Його використання дасть змогу якнайшвидше інформувати командування про всі важливі розвіддані.