Напад в Азові: ЄС затвердив пакет санкцій проти Росії

13:05, 06.03.2019
Напад в Азові: ЄС затвердив пакет санкцій проти Росії

(фото з відкритих джерел)

Комітет постійних представників ЄС ухвалив рішення про запровадження так званого "азовського пакета" санкцій проти Росії через її агресію у Керченській протоці наприкінці 2018 року.

 


"Вітаю рішення Комітету постійних представників ЄС запустити новий «азовський пакет» санкцій щодо Росії за відкритий та нахабний акт збройної агресії проти українських моряків та кораблів у Чорному морі та Керченській протоці", — повідомив президент України Петро Порошенко.

 

Він додав, що найближчим часом планує відвідати Брюссель для подальшої координації санкцій проти Росії з представниками ЄС та НАТО.

 

"Вдячний за підтримку моєї ініціативи та незмінну солідарність та єдність з українським народом у відсічі російському агресору. Ми забезпечуємо потужний міжнародний тиск на Кремль для звільнення наших військовополонених, відновлення свободи судноплавства в Азовському морі, забезпечення міжнародного статусу Керченської протоки та припинення економічної блокади Росією українського Приазов’я. Ближчим часом планую відвідати Брюссель для подальшої координації дій спільно з ЄС та НАТО", - наголосив Петро Порошенко.

 

"Разом ми сильніші і точно переможемо!" - підсумував президент.

 

Зокрема, як повідомляє  у Twitter корреспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк, персональні санкції вирішено ввести проти 8 громадян Росії, причетних до захоплення 24 українських військових. 

 

За його інформацією, рішення буде формалізовано наступного тижня. Крім того, наступного тижня на півроку буде продовжено персональні санкції проти 163 осіб та 44 юридичних осіб в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу.