Племінника пропагандиста Кисельова в Німеччині почали судити за війну з Україною

16:34, 27.02.2019
У Німеччині почався судовий процес над племінником пропагандиста Росії Дмитра Кисельова - Сергієм - за підготовку до війни на Донбасі.
 
Німецьке видання Die Welt називає підсудного 48-річним проросійським бойовиком, не називаючи ім'я, пише "Українська правда".
 
За інформацією російського RTVI, це саме Сергій Кисельов.
 
За версією слідства, він планував брати участь у війні, щоб включити до складу Росії частину української території.
 
При цьому сама участь у бойових діях на Донбасі не є предметом розгляду.
 
Баварська прокуратура звинувачує Сергія Кисельова в підготовці злочину, який загрожував державній безпеці, і в порушенні закону про контроль над зброєю.
 
Правоохоронці Німеччини вважають, що в серпні 2014 року племінник пропагандиста проходив бойову підготовку в таборі в Санкт-Петербурзі, щоб воювати на боці так званої "ДНР".
 
За словами сторони обвинувачення, тоді він мав при собі автомат Калашникова і пістолет.
 
Розслідування щодо Кисельова почали в кінці 2017 року. У травні 2018 року поліція отримала європейський ордер на його арешт. Його затримали в Болгарії і депортували до Німеччини. З тих пір він перебуває під вартою.
 
Як писало видання Die Welt, Кисельов-молодший є громадянином Німеччини і обвинувачується в "підготовці серйозного злочину проти української держави".
 
Німецькі журналісти також говорять, що у чоловіка, ймовірно, є або був раніше сан священика Російської православної церкви закордоном.
 
У соцмережах Кисельов публікував фото з чоловіками у формі, прапорами "ДНР" і Російської імперії і логотипами "православного братства", яке займається військовою підготовкою.
 
Як писала "УМ", раніше пропагандист Дмитро Кисельов заявив, що його племінник Сергій брав участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків ДНР.