Фінансування сектора оборони України зросло в 20 разів - Олександр Турчинов

19:25, 14.02.2019
Фінансування сектора оборони України зросло в 20 разів - Олександр Турчинов

Олександр Турчинов: Розробка і створення нового озброєння і військової техніки в Україні здійснюються відповідно до стандартів НАТО (фото: facebook.com/oleksandr.turchynov)

За останні п'ять років в Україні різко зросло фінансування сектора безпеки.
 
Про це сказав секретар РНБО Олександр Турчинов під час "круглого столу" про державне військове замовлення в Києві, передає "Інтерфакс-Україна" в четвер, 14 лютого.
 
За його словами, рівень фінансування сектора безпеки і оборони України за останні п'ять років збільшився в 19,5 раза.
 
"Ці кошти необхідно використовувати з максимальною ефективністю, а також створити умови для залучення інвестиційних та інноваційних ресурсів у нашу оборонну промисловість", - сказав Турчинов.
 
Він зазначив, що розробка і створення нового озброєння і військової техніки в Україні здійснюються відповідно до стандартів НАТО.
 
При цьому Олександр Турчинов визнав, що той ресурс, яким володіє Україна, поки що недостатній для того, щоб забезпечити повноцінні оборону й безпеку країни.
 
"Тому одним з пріоритетів нашої держави є безумовне збільшення валового внутрішнього продукту, як і зміцнення національної економіки, без чого не може розвиватися і оборонний комплекс", - підкреслив він.
 
Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко повідомив, що в 2019 році фінансування армії зросте в порівнянні з попереднім роком на 16 мільярдів гривень.