Суд зобов'язав відкрити справу на Уляну Супрун - ЗМІ

11:35, 14.02.2019
Суд зобов'язав відкрити справу на Уляну Супрун - ЗМІ

(Фото: lb.ua)

Печерський райсуд Києва зобов'язав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

 

Про це повідомляє Судово-юридична газета.

 

"13 лютого 2019 Печерський районний суд Києва своєю постановою зобов'язав уповноважених посадових осіб Державного бюро розслідувань внести в ЄРДР відомості про вчинення кримінального злочину за ч. 2 ст. 376 Кримінального кодексу України і почати досудове розслідування щодо в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун" , - наголошується в публікації.

 

Уповноважена особа ДБР буде зобов'язана протягом 24 годин з моменту внесення таких відомостей надати заявнику виписку з ЄРДР.

 

Як повідомляла УМ, Кабмін вирішив звернутися зі скаргою до Вищої ради правосуддя щодо судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Каракашьяна, який виніс рішення про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України

 

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що 13 лютого поїде у Кабмін для того, щоб розблокувати роботу Мінздоров'я.

 

Нагадаємо, в понеділок 11 лютого Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд апеляції про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Уляну Супрун біля суду зустріли оплесками, а її опонента Ігора Мосійчука - коридором сорому та вигуками "Ганьба!".
 
 

Як повідомляла "УМ", Окружний адмінсуд Києва за позовом Ігора Мосійчука тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров'я: судді не сподобався статус виконуючої обов'язки та громадянство очільниці МОЗу.

 

У свою чергу Кабінет міністрів оскаржив рішення суду щодо відсторонення Уляни Супрун.

 

Активісти також підтримали Уляну Супрун - у мережі активно шириться хештег #ПідтримуюСупрун.