Уряд частково розблокував роботу МОЗ України

20:15, 13.02.2019
Уряд частково розблокував роботу МОЗ України

Уряд частково розблокував роботу Міністерства охорони здоров’я. 

 

Про це йдеться у повідомленні міністерства з посиланням на рішення уряду.

 

"Щоби забезпечити безперервність роботи МОЗ України, сьогодні, 13 лютого, Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє в.о. міністру охорони здоров’я доктору Уляна Супрун виконувати обов’язки Міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень Міністра як члена Кабінету Міністрів України, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1096 “Про порядок виконання обов’язків міністра у разі його тимчасової відсутності”,- йдеться в повідомленні. 

 

Розпорядження Уряду дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні “ОХМАТДИТ” та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження. Ці документи будуть підписані найближчим часом.

 

Водночас Окружний адміністративний суд Києва досі не виніс рішення щодо клопотання про скасування ухвали, якою було заборонено Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров’я України. 11 лютого суддя повідомив, що йому потрібен додатковий час для прийняття рішення, тому що багато документів.

 

Крім того, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Кабмін вирішив звернутися зі скаргою до Вищої ради правосуддя щодо судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Каракашьяна, який виніс рішення про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України

 

"Звернутися до Вищої ради правосуддя зі скаргою щодо дисциплінарного проступку (дисциплінарної скаргою) судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Костянтиновича (Каракашьяна) у справі №640/463/19 за позовом Мосійчука І.В. до виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я Супрун Уляни, третя особа - Кабінет Міністрів, про встановлення відсутності компетенції (повноважень)", - йдеться в протокольному рішенні уряду.

 

Підписати цю скаргу від імені прем'єр-міністра Володимира Гройсмана доручено міністру Кабінету Міністрів Олександру Саєнку.

 

Як повідомляла УМ, В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що 13 лютого поїде у Кабмін для того, щоб розблокувати роботу Мінздоров'я.

 

Нагадаємо, в понеділок 11 лютого Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд апеляції про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Уляну Супрун біля суду зустріли оплесками, а її опонента Ігора Мосійчука - коридором сорому та вигуками "Ганьба!".
 
 

Як повідомляла "УМ", Окружний адмінсуд Києва за позовом Ігора Мосійчука тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров'я: судді не сподобався статус виконуючої обов'язки та громадянство очільниці МОЗу.

 

У свою чергу Кабінет міністрів оскаржив рішення суду щодо відсторонення Уляни Супрун.

 

Активісти також підтримали Уляну Супрун - у мережі активно шириться хештег #ПідтримуюСупрун.