Українців масово не пускають в Росію

13:55, 09.02.2019
Українців масово не пускають в Росію

Українців не пускають до Росії (фото Держприкордонслужби України)

Протягом останніх трьох днів до співробітників Державної прикордонної служби України неодноразово звертались громадяни України, яких без пояснень не пропустили в Росію представники Прикордонної служби ФСБ РФ.

 

Лише через російський пункт пропуску "Нехотєєвка", що навпроти української "Гоптівки" в Харківській області, протягом вказаного терміну без будь-яких причин не пропущені понад 90 подорожуючих до Росії громадян України. Про це заявляє Державна прикордонна служба України. 

 

Як йдеться в повідомленні, російські прикордонники не пояснюють причин непропуску, або посилаються на міфічний указ про заборону в’їзду на територію Росії автомобілів з великим об’ємом двигуна таких, як "Toyota-Prado", "Volkswagen- Passat" та інші.

 

"Розуміючи, що таким чином вони порушують права людини на вільне пересування, працівники ПС ФСБ РФ здійснюють відеофіксацію, примушуючи українських громадян говорити, що останні повертаються в Україну за особистим бажанням", - повідомляє Держприкордонслужба.

 

Державна прикордонна служба України звертається до громадян України "врахувати цю інформацію і за можливості утриматися від поїздок у Російську Федерацію, оскільки окрім безпідставних повернень не виключено вплив на наших громадян російськими спецслужбами".