У Житомирі активістів С14 звинуватили у криміналі за написи на офісі «регіоналів»

15:44, 03.02.2019
У Житомирі активістів С14 звинуватили у криміналі за написи на офісі «регіоналів»

Активіст С14 переконує, що його побили поліцейські за зірвану табличку та напис на офісі партії екс-регіоналів "За життя" (фото: Сергій Мазур / Facebook)

У Житомирі активісти С14 Дмитро Черепанський та Сергій Пількевич отримали підозри у кримінальному злочині - хуліганстві - за підозрою в тому, що вони зробили напис на стінах офісу "регіоналів", тобто партії "За життя".

Про це повідомив один із лідерів С14 Сергій Мазур.

"Менти Житомира напали на бійця ДУК ПС, активіста С14 та координатора Спілки ветеранів війни з Росією Дмитра Черепанського. ... Йому зараз шиють хуліганку ст.296 ч.1 "порушення громадського порядку з метою явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та цинізмом". Також приходили до координатора С14 у Житомирі Сергія Пількевича", - написав він.

Сергій Мазур опублікував фото медичних документів Дмитра Черепанського. У нього зафіксували травми коліна та обличчя.



Дмитро Черепанський стверджує, що його побили пправоохоронці.

"Вчора на мене був скоєний напад особами, що зовнішньо схожі на працівників Національної поліції. Коли я запитав причину, мені було сказано, що я підозрююсь в скоєні злочину за 296 статтею. на мою законну вимогу пред'явити посвідчення і викликати мене повісткою, ці особи почали погрожувати приміненням спец. засобів і почали мене тягнути до автомобіля", - написав він 3 лютого.

Чоловік стверджує, що він спробував відмовитися їхати із поліцейськими, але його силоміць затягнули в авто.

"При цьому нанесли мені фізичної шкоди, а саме: вибитий зуб, забій лівого коліна (прооперованого після участі в АТО) і пошкодження м'яких тканин обличчя", - пише Дмитро Черепанський.


Водночас про тиск з боку правоохоронців заявляє і Сергій Пількевич.

"Вчора 02.02.2019 о 7 годині ранку до мене в квартиру увірвалася поліція налякали батьків, племінника дитині 6 років. Нічого не пояснивши витягнули мене з ліжка і "запросили" до відділку. На мою вимогу вийти з квартири вони відмовилися. Попросив їх надати мені повістку і повідомити причину з якої мене "запрошують" у відповідь промовчали", - описа ситуацію Сергій Пількевич.

Він стверджує, що йому теж невдовзі вручать підозру у кримінальному злочині.

"Мені зараз шиють хуліганку ст.296 ч.1 "порушення громадського порядку з метою явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та цинізмом". Мене "запрошували" поки що в якості "свідків". Але по словам поліції - ненадовго. Незабаром мені та Дмитру Черепанському хочуть вручити підозри", - заззначив він. однак про факт вручення підозри не повідомляється.

Активісти С14 планують організувати мітинг в Житомирі під управлінням поліції о 19:00, протестуючи проти сваволі правоохоронців.

На офіційному сайті Національної поліції в Житомирській області інформацію про побиття Дмитра Черепанського не коментують. Водночас правоохоронці 1 лютого повідомляли, що розшукують хуліганів, які обписали та обмалювали будівлі "місцевого осередку однієї з політичних партій".

Нагадаємо, представники організації "С14" прийшли до Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури в Києві через скандальну експозицію Спартака Хачанова, який нібито мав на меті принизити українську армію.