На Миколаївщині брати Ширінови витягли з палаючого авто дитину та її батьків

12:49, 23.01.2019
На Миколаївщині брати Ширінови витягли з палаючого авто дитину та її батьків

Брати Умуд і Сабір Ширінови врятували родину із дитиною з палаючого авто (фото: Adil Babaev / Twitter)

На Миколаївщині неподалік села Зайчевське Вітовського району брати Умуд і Сабір Ширінови, повертаючись з роботи, стали свідками страшного ДТП і витягли з палаючого авто дитину та її батьків.

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив Аділ Бабаєв. Він дивується, чому засоби масової інформації України про такий героїчний вчинок братів Ширінових промовчали.

За його словами, сталося це ще 19 січня близько 19 години в районі готелю-кафе '' Інгул '', який знаходиться за межею міста Миколаєва.

Коли на трасі брати побачили перевернутий причіп від фури, то зупинили свою автівку. Вони підійшли до водія вантажного автомобіля і вже тоді помітили, що приблизно в 40-50 метрах від них на узбіччі горить перекинутий джип, а в ньому плаче дитина. Старший Умуд запитав у водія вантажівки, чому він стоїть, треба ж витягувати з палаючої машини дитину та інших пасажирів. Але той відповів, що вже пізно і він не має наміру ризикувати життям.

«Брати Ширінови не розгубилися. Вони розуміли, що дорога кожна секунда і, ризикуючи своїм життям, кинулися витягати з палаючого джипа дитину. Спочатку розбили бокове скло, але нічого не вийшло. Тоді молодший Сабір запропонував зламати багажник і через нього вони витягли дитя, а слідом за ним – його маму», – розповідає Аділ Бабаєв.

Він каже, у машині залишався батько цієї сім’ї. Він застряг між передніми сидіннями А тим часом до газового балона через патрубок рухався вогонь. Братам кричали, аби вони тікали, бо буде вибух. А вони, незважаючи на очевидну небезпеку, все одно кинулися витягувати непритомного чоловіка через багажник.

Через якусь мить після порятунку родини у автівці вибухнув газовий балон.



«Так з Божою допомогою брати Ширінови врятували життя молодій сім’ї. Вони проявили мужність і здійснили подвиг», – наголошує Аділ Бабаєв. І додає, коли швидка допомога забрала сім'ю в лікарню, Умуд і Сабір поїхали слідом і надали матеріальну допомогу постраждалій родині.

«В Умуда і Сабіра теж є сім'ї, і у кожного по двоє дітей. Вони члени Конгресу азербайджанців України в Миколаївській області. Ми всі говоримо їм, дякуємо хлопці за такий героїзм!», – підсумовує Аділ Бабаєв.