Влада Ірпеня знесла державний військкомат задля приватної висотки

11:47, 16.01.2019
Влада Ірпеня знесла державний військкомат задля приватної висотки

Ірпінська влада зруйнувала військкомат, завдавши збитків державі (фото: Погляд)

В Ірпені знесли будівлю військкомату нібито через те, що вона морально застаріла та перебувала в аварійному стані, але містяни дізналися, що місцева влада дає добро на будівництво на цьому місцібагатоповерхівки.

Про це повідомляє видання Погляд.

Підставою для знесення будівлі військкомату стало рішення Ірпінської міської ради "Про надання дозволу на списання нежитлового приміщення". Воно нібито застаріло і морально, і фізично, тому від нього потрібно було очистити територію, адже використовувати далі будівлю неможливо.
 





Але виявилося, що ріщення про знесення будівлі було незаконним, бо воно було не в комунальній, а в державній власності.

Підставою стверджувати це став лист від Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області. У ньому нам повідомили, що приміщення військкомату обліковується на балансі територіального управління



"Таким чином, Комісія з обстеження нежитлового приміщення, склавши Акт обстеження технічного стану, та Ірпінська міська рада, прийнявши відповідне рішення, вийшли за межі наданих законодавством повноважень і завдали збитків державі. Адже, відповідно до положень Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”, місцева влада має право розпоряджатися виключно комунальним майном, а знесене приміщення відноситься до державного майна", - зазначає "Погляд".

Можна припустити, що на місці знесеної будівлі невдовзі виросте багатоповерхівка.

Про те, як скандальні будівництва у секторі приватної забудови узаконювали на сесії Ірпінської міськради, коли голосували за генплан під прикриттям тітушок, читайте в "УМ".