Суд в Черкасах залишив на волі підозрювану у смертельній ДТП Любов Савченко

13:57, 11.01.2019
Суд в Черкасах залишив на волі підозрювану у смертельній ДТП Любов Савченко

Любов Савченко підозрюється у смертельному ДТП

Придніпровський районний суд Черкас, через півроку після фатальної ДТП, у якій загинув 28-річний Олексій Гончар, залишив на волі підозрювану водійку «Мерседеса» – 56-річну Любов Савченко, яка є власницею Смілянської меблевої фабрики «ЛІВС». Таке рішення суддів здивувало черкаську громадськість.

Про це повідомляє телеканал «Вікка».

Лише минулого тижня власниці меблевої фабрики Любові Савченко оголосили про підозру.

Як розповідає Анна Дядюра, дівчина загиблого хлопця, того трагічного дня її друг їхав за нею, а опинився попереду, бо водійка «Мерседеса» збила його. І на швидкості Олексій влетів у свою дівчину, поранивши її велосипедом. Попри травми її записали у свідки, а не у потерпілі.

Трагедія сталася у червні минулого року на трасі, яка веде з Черкас до райцентру Сміла.

Експертизи у цій справі тривали півроку, загалом 14 епізодів.

Тяжкості скоєння злочину, на думку прокуратури, вистачає на домашній арешт, як міри запобіжного заходу.

Натомість захисник екс-депутатки Черкаської обласної ради Любові Савченко запевняв суд про те, що підозри його підзахисній є необґрунтованими. Оскільки експертизи, які б доводили її вину, ще й досі тривають.

Також адвокат Микола Тимченко зазначив, що Савченко є інвалідом другої групи і потребує невідкладного лікування у стаціонарі неврологічного відділення.

Сама ж Савченко наголосила на суді, що ніякого злочину не вчиняла і своєї вини у скоєному не вбачає.

«Я просто їхала дорогою, їхала повільно, це був день. Я добре бачила велосипедистів, які їхали один за одним. Коли я до них наблизилася, він вивернув і можливості уникнути зіткнення у мене не було. Я скільки могла гальмувала», – запевняла суд пані Савченко.

Прокурори обіцяють оскаржувати таке рішення в апеляційному суді.

До речі, підозрювана жінка – колишня дружина екс-нардепа Ігоря Савченка. 

Нагадаємо, у Полтаві зібрався мітинг з вимогою притягнути до відповідальності власницю ресторанів Наталію Саєнко, яка збила підлітка.