На Донеччині з початку року впіймали 9 терористів

15:17, 04.01.2019
На Донеччині з початку року впіймали 9 терористів

СБУ та поліцейські зібрали гарний "урожай" терористів із початку 2019 року (фото: РБК-Україна)

У Донецькій області правоохоронці 2-3 січня схопили 6 чоловіків, які "служили" у терористичних формуваннях російсько-окупаційних військ, ще троє нібито здалися самі.

У Національній поліції Донецької області повідомили, що у Слов’янську виявили 5 посіпак-терористів, які брали участь у захопленні окупантами міста в 2014 році.

"Затримані – найманці у віці від 20 до 47 років – здійснювали незаконну фільтрацію громадян. Їхні функції полягали у перевірці паспортів та інших документів громадян, які перетинали пости сепаратистів. Чоловіки охороняли в'їзди в місто, чергували у захоплених адмінбудівлях і незаконно перевіряли автотранспорт на постах", – заявили в поліції.

Ще одного терориста, який продовжував воювати проти України, співробітники СБУ затримали на контрольно-пропускному пункті.

Оперативники спецслужби встановили, що уродженець Горлівки приєднався до незаконних збройних формувань терористів у вересні 2014 року.

"Там він був кулеметником так званої "народної міліції" та брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. У лютому 2015 року очільники угруповання призначили зловмисника оператором протитанкової керованої ракети ПТКР", – кажуть в СБУ.

У 2018 році чоловік повернувся на "службу" до російсько-окупаційних військ.

Ще троє екс-бойовиків нібито здалися правоохоронцям Краматорська самі, протягом одного дня.

"Чоловіки втомилися приховувати своє протизаконне минуле і скористалися шансом звільнитися від кримінальної відповідальності, добровільно здавшись поліції. Зараз триває досудове розслідування", - йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції Донецької області.

Зазначається, що всі вони у 2014 році брали участь у захоплені і контролю над Краматорськом окупаційними військами.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у грудні ліквідували снайпера терористів, який вбив Василя Сліпака.