Три парафії УПЦ МП на Вінничині перейшли до Об'єднаної церкви України

20:12, 21.12.2018
Три парафії УПЦ МП на Вінничині перейшли до Об'єднаної  церкви України

Парафії сіл Тютьки, Рівець і Коло-Михайлівка перейшли до Єдиної помісної церкви (фото: orthodox.vinnica.ua)

Парафії храмів Української православної церкви Московського патріархату трьох сіл Вінницької області повідомили про рішення перейти до новоствореної Православної церкви України.
 
Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії.
 
Відтак, парафія храму святої великомучениці Параскеви у селі Тютьки Вінницького району вирішила перейти до ПЦУ, таке рішення у церкві ухвалили ще напередодні Об’єднавчого Собору.
 
"Разом із настоятелем отцем Іваном Просяновським релігійна громада вирішила підтримати Помісну православну церкву", - йдеться у повдіомленні.
 
Також під юрисдикцію ПЦУ вирішили перейти і у храмі в селі Рівець, де настоятелем є отець Іван Просяновський. Зазначається, що парафіяни "радісно сприйняли цю новину".
 
Крім цього у Вінницькому районі до Української православної церкви приєдналася парафія села Коло-Михайлівки, де править благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич).
 
Зазначається, що отець Дорофей разом із митрополитом Симеоном був учасником Об’єднавчого Собору в Києві.
 
Нагадаємо, раніше митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), звільнений УПЦ МП, провів літургію у Спасо-Преображенському храмі Києва, де оголосив про перехід до Об’єднаної церкви України.
 
20 грудня Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309, згідно з яким УПЦ МП має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії. Відповідно до цього реєстрацію релігійних організацій, які протягом 9 місяців добровільно не змінять назви, скасують.