Бойовики минулої доби атакували позиції прикордонників на блокпості Мар’їнки

17:48, 11.12.2018
Збройні формування РФ 11 грудня створювали небезпеку в районі КПВВ «Мар’їнка». Ворог продовжував застосовувати зброю у районі визначених гуманітарних дорожніх коридорів як у години роботи пунктів перетину лінії розмежування, так і в неробочий час.
 
Так, з боку тимчасово окупованого населеного пункту Олександрівка було відкрито вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї різного калібру по позиціях прикордонників зі складу Об’єднаних сил, що несуть службу на блокпості першого оборонного рубежу перед КПВВ «Мар’їнка».
 
У цей час контрольно-пропускні дії припинили; у зоні ураження цивільних осіб не було, військовослужбовці перебували в укриттях.
 
Вогонь у відповідь не відкривали. На щастя, постраждалих немає.
 
Провокаційні дії російсько-окупаційних військ спрямовані на дестабілізацію ситуації в межах гуманітарних дорожніх коридорів, в результаті якої можливе ведення обмежень на роботу КПВВ.
 
Незважаючи на збройні провокації, підрозділи Об’єднаних сил цілодобово забезпечують безпеку в регіоні.
 
За даними прес-центру ООС, 10 грудня російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник продовжував застосовувати озброєння, заборонене Мінськими угодами.
 
Зокрема, ворог відкривав вогонь iз мінометів калібру 120 мм по позиціях Об’єднаних сил неподалік Новоолександрівки на Попаснянському напрямку та в районі населеного пункту Піски, що на Донецькому напрямку.
 
Із мінометів калібру 82 мм ворог здійснив обстріл позицій військових ЗСУ в районі хутора Вільний на Попаснянському напрямку, Зайцевого на Горлівському напрямку, шахти Бутівка, Піскiв на Донецькому напрямку.
 
 
Також російські окупанти вели вогонь iз гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по населених пунктах Новозванівка на Попаснянському напрямку, Мар’їнка, Березове, Невельське на Донецькому напрямку та Чермалик на Маріупольському напрямку.
 
У районі населеного пункту Опитне, що на Донецькому напрямку, було зафіксовано роботу ворожого снайпера. Втім у ході бойових дій 10 грудня жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не зазнав поранень, втрат серед особового складу немає. Тим часом, за даними розвідки, одного окупанта було знищено, ще трьох — поранено. 

КОНТРАБАНДА

Спецпідрозділом податкової міліції ДФС України, який залучений до складу Об’єднаних сил, постійно проводяться заходи щодо виявлення фактів незаконної торгівлі тютюновими виробами без марок акцизного податку України на території Донецької області.
Днями у ході розслідування кримінального провадження були проведені обшуки гаражного приміщення в одному з населених пунктів Донецької області. Там знайшли, а потім вилучили 130 коробів із майже 65 тисячами пачок тютюнових виробів різних найменувань без акцизних марок встановленого зразка — на загальну суму 2,6 млн. грн.
Ухвалою Краматорського міського суду на вищевказані тютюнові вироби накладено арешт. Слідчі дії тривають.