Нафтогаз показав рішення суду, який виграв у Газрому

14:07, 29.11.2018
Нафтогаз показав рішення суду, який виграв у Газрому

Нафтогаз показав результати суду, який виграв у Газпрому (фото: Delo.ua)

Нафтогаз оприлюднив оригінали рішень Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма за контрактами на поставку і транзит Газа з Росії.
 
Документи опубліковані на сайті холдингу в четвер, 29 листопада.
 
"З огляду на значний суспільний інтерес і численні запити про розкриття деталей процесу в Стокгольмі, НАК Нафтогаз України вперше публікує оригінали остаточних рішень міжнародного арбітражу за контрактами на поставку і транзит газу", - сказано в повідомленні компанії.
 
У Нафтогазі пояснили, що деякі частини рішень Стокгольмського арбітражу залишаються закритими через вимоги конфіденційності за контрактами і Нафтогазом Між 2009 року Газпромом.
 
Документ на 272 сторінках можна подивитися за наступним посиланням.
 
Нагадаємо, в кінці лютого Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги Нафтогазу, зобов'язавши Газпром виплатити української компанії 4,63 мільярда доларів за недопоставку газу по транзитному договору. З урахуванням боргу української сторони за поставлений газ близько 2,1 мільярда доларів, російська компанія залишилася винна 2,56 мільярда доларів.
 
При цьому за останні три місяці Нафтогаз стягнув з Газпрому 22 мільйони доларів переплат за транзит в рахунок пені за боргом.
 
Напередодні суд у Швейцарії заборонив здійснювати будь-які виплати "Газпрому" до того часу, поки російська компанія не розрахується за борги з "Нафтогазом".