На Полтавщині звільнили з полону 21 в’язня «реабілітіційного табору»

15:06, 22.11.2018
На Полтавщині звільнили з полону 21 в’язня «реабілітіційного табору»

Правоохоронці ліквідували два "реабілітаційні центри"

На Полтавщині правоохоронці викрили два "реабілітаційних табори" для алко- та наркозалежних, яких там незаконно утримували.

Про це повідомляє прокуратура Полтавської області.

"21 "пацієнт" повідомив, що їх тримали на території закладів незаконно, усупереч їх волі, обмежуючи особисту свободу. Права вільного виходу з домоволодіння останні не мали, вікна були заґратовані та закриті, доступ свіжого повітря обмежено", - ідеться в повідомленні.

Всього правоохоронців у таборі виявили 40 осіб.

Вони розповіли, що у "реабілітаційному центрі" їм примусово давали лікарські засоби невідомого походження, а за порушення режиму забирали їжу та забороняли спілкуватися між собою.

За перебування в таборі платили родичі утримуваних.

"На даний час у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.3 ст. 190 (шахрайство) КК України, виконуються необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене розслідування обставин вказаної події, встановлення організаторів незаконних дій", - зазначили у відомстві, додавши, що санкції статей передбачають до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, на Одещині звільнили із трудового рабства 94 людини.