В РПЦ «здивовані» закликом Порошенка піти з України

12:56, 08.11.2018
В РПЦ «здивовані» закликом Порошенка піти з України

Джерело в РПЦ подібні заклики українського президента назвало "дискримінацією за релігійною ознакою", яка нібито може призвести до масової еміграції з країни (фото: Etcetera.media)

Голова Синодального відділу Московського патріархату зі взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда заявив, що слова президента України Петра Порошенка про те, що представникам РПЦ потрібно покинути країну, викликають подив.
 
Про це він сказав в четвер, передає ТАСС.
 
За його словами, РПЦ не зрозуміло, кого саме Порошенко закликає покинути Україну, оскільки предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій, духовенство церкви і миряни є громадянами України.
 
"Український президент їх має на увазі, мільйони українських громадян?", - цитує його агентство.
 
Також повідомляється, що джерело в РПЦ подібні заклики українського президента назвало "дискримінацією за релігійною ознакою", яка нібито може призвести до масової еміграції з країни.
 
За словами джерела в РПЦ, якщо всі парафіяни УПЦ МП покинуть країну, то "Україна припинить своє існування, оскільки там просто не залишиться людей".
 
Зауважимо, раніше екзарх Константинопольського патріархату в Туреччині, митрополит Сотирій назвав дії РПЦ, яка розірвала відносини з Вселенським партіархатом, "сатанинськими".
 
Як відомо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церквіТомос про автокефалію нададуть Україні після того, як у Києві відбудеться об’єднавчий собор та оберуть главу церкви.
 
У Кремлі стурбувалися тим, що в Україні буде незалежна від Росії канонічна церква, тому 13 жовтня президент РФ Володимир Путін обговорив з постійними членами Ради безпеки Росії ситуацію навколо процесу надання автокефалії українській церкві.
 
При цьому Москва погрожує захищати православних в Україні, як захищає російськомовних.