У Києві власники автомобілів на єврономерах пікетують Раду, а маршрутники - Мінінфраструктури

10:13, 07.11.2018
У Києві власники автомобілів на єврономерах пікетують Раду, а маршрутники - Мінінфраструктури

У середмісті Києва через акції протесту автомобілістів подекуди ускладнений рух транспорту (фото: Авто Євро Сила / Facebook)

У Києві відбувається відразу два мітинги автовласників: пад Верховною Радою зібралися власники нерозмитнених автомобілів, а під Міністерством інфраструктури - автобусні перевізники.

Власники авто на єврономерах вимагають доступного розмитнення авто — прийняття депутатами правок до законопроектів 8487 та 8488. Також водіїв не влаштовує підвищення цін на пальне і стан доріг.

Учасники акції погрожують розпочати безстрокові акції протесту в регіонах.

На узбіччях біля парламента вже припарковано сотні автівок на "євробляхах", а організатори заявляють про 20 тисяч учасників протестів.



Водночас дешевого розмитнення, гарних доріг та зниження цін на пальне вимагають перевізники, які працюють на автобусах та мікроавтобусах.

Учасники акції вимагають усунення з посади голови Укртрансбезпеки Михайла Ноняка, який за словами організатора одного з мітингів, не справляється зі своїми повноваженнями.

Вони зібралися під будівлею Міністерства інфраструктури, заблокувавши зранку частину проїзду по Повітрофлотському шляхопроводу та проспекту Перемоги.



Ця група мітингувальників збирається згодом приєднатися до учасників акції під Верховною Радою.